O pořadu Hlasy proměny

Klimatická změna se projevuje v Česku čím dál výrazněji. Podcast organizace Člověk v tísni s názvem Hlasy proměny: Mění se klima, měníme se i my ukazuje, jak změna klimatu dopadá na konkrétní jednotlivce. Ať už jste hospodář, jehož pole trpí suchem, seniorka, která potřebuje zateplit dům, nebo starostka, která chce motivovat sousedy k zalévání zahrad dešťovou vodou – každý z nás hledá fungující řešení.

Rozhovory s jednotlivými aktéry poskytují inspiraci k zamyšlení i podněty k novým adaptačním nebo preventivním postupům.

Podcast Hlasy proměny: Mění se klima, měníme se i my vznikl v organizaci Člověk v tísni. Dramaturgy podcastu jsou Martina Pouchlá, Filip Rambousek, Jiří Slavičínský a Magdaléna Trusinová. Věcnými garanty projektu jsou Veronika Ambrozy, Magdalena Davis a Jakub Zelený.

Hudbu složil Tomáš Pernický, mix zvuku obstaral Jiří Slavičínský a Tomáš Tkáč.

Autorkou vizuálu je Kateřina Čiberová.

Hlasy proměny: Mění se klima, měníme se i my je jedním z výstupů klimatických programů Člověka v tísni, které mají za cíl zvýšit odolnost české krajiny vůči nežádoucím dopadům změny klimatu. V projektu LIFE WILL podporuje Člověk v tísni adaptační opatření na lokální úrovni, ať už jde o opatření proti nečekaným povodním, výraznému suchu, půdní erozi, nebo úbytku biodiverzity v krajině.

Výběr aktérů v podcastu zohledňuje právě tyto klimatické aktivity Člověka v tísni.

Další pořady

  • Jak to vidí...

    Aktuální názory a komentáře nezávislých osobností na dění kolem nás.

  • Stopy, fakta, tajemství...

    Pořad, který je vyvrcholením životního pátrání, zkušeností, hledání v archivech, vášně pro postihnutí pravdy a nacházení souvislostí hlavního protagonisty Stanislava Motla.

  • Speciál

    Speciální vysílání věnované aktuálnímu dění v politice, byznysu i společnosti.

  • Téma Plus

    Zajímavé události i osobnosti pohledem odborníků i dobových dokumentů